Evaluarea Performantei: grafic de timp si actiuni
In vremurile in care Viitorul pare sa se indrepte grabit spre Secera si Ciocan, Performanta poate deveni Mijloc de Salvare Individuala si Colectiva. Trebuie doar sa invatam sa o definim, sa o realizam, sa o evaluam si s-o legam firesc de Dezvoltare. Timpul ne va ajuta sa o transformam in Reflex, in Noua Mentalitate si, in final, in Traditie.
Azi va propun sa intelegeti Evaluarea Performantei si Dezvoltarea ca grafic de timp si actiuni, evaluand 2010 si planificand 2011. Pentru o imagine mai cuprinzatoare va recomand sa cititi si articolele din sectiunea „ articole conexe recomandate” aflata la finalul acestui articol.
Dra. Irina,
Va multumesc ca treceti pe aici si fructificati informatiile oferite.
Referitor la statistici, nu detin asa ceva. Dar puteti defini dvs. in cadrul departamentului cativa KPI cu care sa evaluati acest link (nu uitati sa cuantificati si impactul performantei asupra dezvoltarii individuale – aspect deosebit de important in opinia mea).
Buna ziua!
Va citesc de mult timp, cu foarte mare interes si nu de putine ori am folosit informatiile obtinute de la dvs.
V-as ruga, daca aveti ceva statistici privind impactul exercitat de o evaluare a performantelor facuta responsabil, asupra veniturilor unei companii.
Multumesc!
Doamna Alina,
20 de ani in cadrul aceleiasi societati fara sa fi semnat niciodata o Fisa a Postului?! In cazul asta de unde stiti ce post ocupati si ce responsabilitati aveti?!
Fisa postului nu este optionala, este obligatorie prin lege, lucru pe care managerul dvs, serviciul Resurse Umane si directorul ar trebui sa il stie si sa-l respecte. In cazul asta puteti face orice prostie fara teama de a fi trasa vreodata la raspundere. Neavand o fisa a postului, legal nu au cum sa va impute ceva.
Ca prim pas, cereti managerului dvs si celor de la RU o fisa de post. In felul asta veti afla ce asteapta firma si managerul direct de la dvs.
Cat despre evaluare, aceasta nu trebuie privita ca Bau-Bau. Obiectivele vi le propuneti dvs pe baza obiectivelor departamentului si fisei de post, le negociati cu seful direct si le indepliniti. Convenind de la inceput un sistem de masura al gradului de indeplinire a obectivelor, veti elimina subiectivitatea sefului si veti capata o independenta care va va aduce multumire.
In plus, functie de rezultatele evaluarii, capatati argumente ce va pot ajuta in evolutia dvs salariala si profesionala.
Ar fi multe de comentat spre exemplu ca nu toti angajatorii evalueaza corespunzator angajatii. In situatia mea , ca un exemplu nu am semnat niciodata in 20 de ani de vechime in cadrul societatii o fisa a postului. Dar mai nou au acum pretentia sa completez o fisa a performantei?
Pentru ce?
Nimic din intrebarile care le cer nu sunt in concordanta cu postul pe care il ocup.
Deci?
EU AM MULTE NELAMURIRI IN ACEST CAZ.
Draga Eu,
Cu placere. Sper sa citeasca si managerii – asa cum spui tu – dar sper mai ales sa citeasca Angajatii, pentru ca Evaluarea de catre manager se face pe baza AUTOEVALUARILOR lor. In definitiv, bine documentate de catre Angajati, Realizarile nu pot fi negate. Si daca mai adaugam si Buna Credinta a Ambelor Parti…
Cat despre premiul pentru Daruire, il accept cu Mare Placere si iti multumesc.
Buna dimineata, multumim frumos pentru acest subiect postat de tine. Sa speram ca si managerii nostri or sa citeasca aceste randuri:-) ca noi sa putem fi evaluati corespunzator …@Pot sa-ti dau premiul pentru Daruirea ta cu care faci toate astea?