STATUS 3 decembrie, 2024: LOC DISPONIBIL. PUTETI INCEPE!
Alegeti Treapta din Scala care va reprezinta cel mai bine! Succes!
if (typeof (wpDataCharts) == 'undefined') wpDataCharts = {};
wpDataCharts[42] = {
render_data: {"wdtNumberFormat":"2","options":{"title":{"text":"","floating":false,"align":"center"},"series":[{"type":"","name":"Nr. Aspectelor de Evaluat","color":"","label":"Nr. Aspectelor de Evaluat","orig_header":"Nr. de Aspecte Evaluate","data":[1,1,4,6,3,5,13,5,5,6,6,5,12],"yAxis":0}],"xAxis":{"categories":["Competenta Industriala","Competenta Financiara","Management Strategic","Design Organizational si Planificarea Fortei de Munca","Recrutare, Selectie, Integrarea Noilor Angajati","Evaluarea Performantei","Dezvoltarea Resurselor Umane","Compensatii si Beneficii","Managementul Satisfactiei Angajatilor","Dialog Social si Relatii de Munca","Administrare","IT. Software","Competente Cheie"],"crosshair":false},"yAxis":[{"gridLineDashStyle":"solid","crosshair":false}],"chart":{"backgroundColor":"","borderWidth":0,"borderColor":"","borderRadius":0,"zoomType":"none","panning":false,"panKey":"shift","plotBackgroundColor":"","plotBackgroundImage":"","plotBorderColor":"","plotBorderWidth":"","inverted":false},"subtitle":{"text":"","align":"center"},"tooltip":{"enabled":true,"backgroundColor":"rgba(255,255,255,0.85)","borderWidth":"1","borderColor":"","borderRadius":3,"shared":false,"valuePrefix":"","valueSuffix":""},"legend":{"enabled":true,"backgroundColor":"","title":{"text":""},"layout":"horizontal","align":"center","verticalAlign":"bottom","borderWidth":"0","borderColor":"","borderRadius":"0"},"exporting":{"enabled":false,"chartOptions":{"plotOptions":{"series":{"dataLabels":{"enabled":false}}}},"filename":"","width":"","buttons":{"contextButton":{"align":"right","verticalAlign":"top","symbolStroke":"#666","text":""}}},"credits":{"enabled":true,"href":"https:\/\/www.rauflorin.ro","text":"Grafic dezvoltat de www.rauflorin.ro"}},"type":"highcharts_basic_bar_chart","height":"400"},
engine: "highcharts",
type: "highcharts_basic_bar_chart",
title: "ASPECTE HCHR",
container: "wpDataChart_42",
follow_filtering: 0,
wpdatatable_id: 133,
group_chart: 0 }
Va multumesc mult pentru oportunitatea de a efectua autoevaluarea, dar si pentru feedback-ul oferit prin interpretarea rezultatului.
Editia revizuita a hartii ofera posibilitatea sa revii la paginile anterioare si la sfarsit sa parcurgi inca o data, ceea ce e un mare plus in a-ti forma o imagine de ansamblu asupra competentelor evaluate.
Consider ca este un instrument foarte bun de autoevaluare, care te ajuta sa-ti privesti obiectiv in oglinda punctele tari, dar mai ales pe cele care necesita atentie si dezvoltare.
Cu siguranta pe mine harta ma va ajuta sa-mi creionez urmatorii pasi in dezvoltarea profesionala.
Inca o data un mare MULTUMESC si felicitari pentru cel mai bogat in informatii si mai prietenos site de HR!
Va multumesc ptr ocazia acestei autoevaluari. Lucrez in prezent intr-un alt domeniu (Comunicare, pozitie middle management) insa voi incepe curand o cariera in RH. Pentru asta am dorit aceasta autoevaluare. Poate ca acum intelegeti mai bine cauza discrepantei despre care vorbeati intre nivelurile Competentelor tehnice si ale Abilitatilor soft, asa cum a reiesit in cazul meu. Urmaresc cu mare interes site-ul dvs, felicitari pentru demers si pentru toata munca dvs!
Buna Florin,
Incep prin a-ti multumi pentru oportunitatea oferita, aceea de a utiliza Harta de competente de pe site si prin a va felicita pentru continutul site-ului. Curiozitatea si dorinta de a descoperi/citi/foileta informatii din domeniu m-au condus catre voi. Apreciez foarte mult insistenta voastra de a publica lucruri si materiale practice, deasemenea pareri si idei concrete, asta pentru ca interesul celor din domeniu se indreapta clar catre acest segment si mai putin catre teorie, fara a o neglija totusi. Va incurajez in a optimiza si completa cu informatii de interes, cu manuale de bune practici si alte documente similare site-ul(de ce nu si live blogging-uri de la training-urile, conferintele la care participi).
Cat despre rezultatele obtinute dupa parcurgerea autoevaluarii, remarc lipsa unui feedback. Rezultatele obtinute sunt previzibile si poate lipsite de consistenta asteptata. Ar fi interesant daca aceste criterii ar fi ceva mai dezvoltate. In orice caz initiativa voastra este foarte buna.Felicitari!
Cele bune!
O foarte buna initiativa!
Mi-a fost de mare ajutor.
Felicitari!
Diana
Draga Florin,
in primul rand ma bucur ca am avut oportunitatea sa te cunosc in calitatea ta de trainer in cadrul cursului de HR Manager organizat de Extreme Training. Ceea ce am apreciat in mod deosebit e faptul ca acest curs este desprins din experienta practica in companii de prestigiu, iar cunostintele si instrumentele puse la dispozitie sunt atent gandite, bine documentate si orientate spre imbunatatirea proceselor de lucru in domeniu, precum si a competentelor pe HR.
Iar harta de competente HR este unul din aceste instrumente.
Am convingerea ca preocuparea ta constanta legata de formarea in spiritul excelentei, da roade.
Multumesc pentru posibilitatea de a ma autoevalua si de ajutorul primit in stabilirea pasilor de urmat pentru dezvoltarea carierei mele in domeniul resurselor umane.
@Raluca
Cu multa placere. Si noi va multumim pentru curiozitate si dorinta de-a va autoevalua folosind Harta de Competente HR.
@Florentina,
Cu multa placere. Si noi va multumim.
Ca alternativa posibila la “ Poate plec in alta companie sa ma dezvolt” , puteti incerca “Incep sa imi dezvolt de azi 16.10.2012 competentele tehnice si abilitatile soft deficitare pentru a le aplica in alta companie”. Asa transformati timpul in aliatul dvs. Succes!
Am citit cu interes si curiozitate autoevaluarea privind Harta de competente HR. Rezultatul, in primul rand, poate deveni un instrument foarte bun de definire si gradare a joburilor din HR. In ceea ce priveste interpretarea individuala, sinteza este conforma cu realitatea.
Multumesc pentru instrument,
Raluca
Buna ziua,
Va multumesc pentru sansa oferita de a ma autoevalua, de a-mi cunoaste „punctele forte” si „punctele slabe”. Referitor la analiza rezultatelor: as putea spune ca ati pus punctul pe „i” in ceea ce priveste deficienta pe unele dimensiuni HR pentru ca nu am avut ocazia sa lucrez la dezvoltarea acestor dimensiuni sau la implementarea lor (la nivel de companie acestea lipsesc cu desavarsire si nici nu prea se doreste sa se gandeasca un sistem de evaluare, dezvoltare sau satisfactie). Poate ca , intr-o zi si intr-o alta companie, voi avea oportunitatea de a „lucra” in dezvoltarea acestor dimensiuni… Multumesc.
Multumim, Gabita!
Dragi colegi, felcitiari pentru aceasta initiativa super utila si folositoare.
Mult succes in continuare!
Numai bine, Gabi Marin
Buna ziua,
Multumesc. Am primit rezultatele autoevaluarii Hartii de competente HR si comentariile dumneavoastra. Ma vor ajuta cu siguranta pe viitor. Autoevaluarea a fost extrem de utila pentru mine pentru a vedea exact nivelul meu. Fiind la inceput de drum, am vrut sa am o vedere de ansamblu, iar harta imi este de mare ajutor. Aveti dreptate, ma asteapta un drum lung :)Si da, este posibil sa ma fi supraevaluat la competentele CHEIE, ceea ce nu fac de obicei.
Inca o data multumesc si mult succes in ceea ce faceti. Mi-a facut placere sa va intalnesc la conferinta „HR intre podium si succes”.
@Ioana,
Va multumesc ca ati participat la seminarul de HR si ca ati parcurs Harta de Competente HR. Avand o imagine mai clara, veti ajunge mai repede acolo unde v-ati propus. Va doresc succes si multe implinirile personale alaturi de cele de la job!
Autoevaluarea mi-a oferit ocazia unei priviri din elicopter. Este o evaluare holistica pe care nu as fi avut timp sa o realizez pentru mine. Pentru asta, multumesc.
Rosul de pe foaia de rezultate e un bun motivator. Rezultatele sunt prezentate „curat” si succint. Diagrama radar a fost o alegere fericita pentru prezentarea rezultatelor la competentele cheie.
Totusi, ca sa fie si ceva pe minus, pentru unii itemi as fi preferat o detaliere. Dar nu-i nimic – pentru un instrument gratuit e foarte bine. Voi face eu detalierea :-).
Mult succes!
@Alin,
Si noi va multumim pentru deschidere si feedback.
Buna Florin,
Am primit si eu parola pe mail, dar din pacate nu reusesc sa accesez Harta. Am citit si comentariile de mai sus. Eu am ajuns sa vad prima intrebare, dupa care mi-a aratat „Exam finished”. Care sa fie oare problema?
Nu vreau sa ratez sansa oferita pentru aceasta evaluare, mai cu seama ca m-ai convins de profesionalismul tau in cadrul conferintei „HR-intre podium si insucces”, de unde am avut foarte multe lucruri de invatat.
Multumesc anticipat si sper sa revin si cu feedbackul asupra Hartii.
O zi frumoasa.
@Cristina,
ti-am raspuns pe e-mail. Incearca te rog sa schimbi browser-ul de internet – incearca chrome sau mozilla. Daca tot ai probleme, lasa-ma sa stiu te rog ca sa gasim o solutie. Astept feedbackul tau. Multumesc.
Buna Florin,
Iti multumesc pentru interesul acordat, am reusit sa accesez pana la urma Harta, dupa cum ai vazut. Rezultatele mi se par extraordinar de interesante, iar ceea ce este de facut pentru mine de acum inainte este de a invata permanent si de a-mi stabili o ordine a prioritatilor.
Prin intermediul acestei harti, am luat din nou contact cu profesionalismul tau, ceea ce pentru mine este un mare castig.
Recomand cu incredere aceasta harta tuturor celor care vor sa stie exact unde se afla din punct de vedere profesional in acest moment, si as putea spune chiar si personal.
Mult succes in continuare si felicitari pentru toate realizarile tale (care au insemnat munca, perseverenta, ambitie).
Multumesc!
Buna ziua!
Rezultatul autoevaluarii , precum si comentariile Dvs. mi-au dat de gandit. La modul pozitiv, evident!
Chiar daca managementul este reticent sau indiferent in ceea ce priveste politica de HR,macar la nivel de compartiment se pot „insinua” pentru inceput anumite sugestii de imbunatatire. Dar schimbarea trebuie sa inceapa cu noi insine. MULTUMESC! Asa cum v-am spus, va voi urmari cu mare interes in continuare 🙂
Cu stima
Buna ziua!
Am parcurs harta de competente HR si cred ca este un instrument util si mai ales necesar pentru evaluare si autoevaluare. Mi se pare clar, detaliat si accesibil in utilizare. Multumesc pentru rezultatele evaluarii si astept un training focusat pe aceasta tema.
O zi buna!
Buna ziua!
Vreau sa va multumesc pentru ca mi-ati oferit posibilitatea da a ma autoevalua si sa va felicit pentru aceasta initiativa. „M-ati ghicit” daca pot spune asa, la interpretarea rezultatului.Intr-adevar, la nivel de firma nu este implementat un sistem de satisfactie al angajatilor, desi cam stiu ce ar trebui facut dar ….piedicile vin de la un nivel ierarhic superior si cam, ca in orice companie din Romania, rolul departamentului de HR este, din pacate, unul administrativ. Incet, cu pasii melcului, se mai ia in considerare si cate o propunere venita din partea omului de HR…vorbesc de compania in care activez, domeniul fiind productie, accentul punandu-se mereu pe vanzari si productie, si mai putin pe oameni.
Referitor la excedent-deficit de competenta, acesta se datoreaza, asa cum bine ati remacat, focusarii catre anumite activitati in cadrul departamentului in care activez- mai mult pe analize si raportari pentru fiecare departament -pe care trebuie sa le realizez si prezint conducerii companiei.
Voi lua in considerare recomandarile dvs. referitoare le partea competentelor tehnice. Astept cu nerabdare noi provocari pentru oamenii de HR.
Multumesc!
@Nicoleta,
Si noi va multumim pentru feedback si ne bucuram ca impreuna am identificat necesarul dvs de dezvoltare, transformand initiativa intr-o situatie win-win.
Buna ziua,
Va multumesc pentru ca mi-ati dat ocazia sa ma evaluez si sa descopar ca mai am multe de invatat si mai ales de perfectionat.
Sugestia mea ar fi ca la finalul evaluarii in functie de rezultat sa ne sugerati anumite cursuri, carti, link-uri care sa ne ajute in perfectionarea sau implimentarea anumitor competente. Eu una poate ca am anumite competente ca pe care mi-ati sugerat sa le dezvolt insa neavand ocazia sa le pot aplica am dat un alt raspuns la evaluare.
Va multumesc inca odata si felicitari pentru ceea ce faceti.
O zi frumoasa.
@Andreea Adina,
Si noi va multumim pentru dorinta dvs. de a va privi in oglinda Competentelor HR (am fost tentat sa spun “..curajul dvs. de a privi…” intrucat am constatat ca sunt destui de putini cei dispusi sa-si priveasca in ochi “incompetentele” pentru a le cunoaste si a scapa de ele. Vorba unui manager invitat sa testeze gratuit harta: ” Florine, imi stiu foarte bine incompetentele, nu vreau sa le mai vad si scrise negu pe alb! Este o realitate pe care o acceptam, dar pe care incercam sa o schimbam!)
Recomandarea dvs. se suprapune foarte bine peste intentia noastra de viitor apropiat care consta in furnizarea de training online dezvoltat de experti HR de top (trecuti prin multinationale), pentru Oamenii de HR din organizatii. Harta reprezinta primul pas in oferirea de solutii de dezvoltare. Si, fiind primul pas, trebuia testat! :). Asta facem acum si cu ajutorul dvs!
Multumim.
@Monica,
Multumim si noi. Castigul a fost reciproc!
@Paula,
Multumim pentru recomandari. Le vom integra in editia a 2a pe care o vom dezvolta dupa analizarea tuturor feedback-urilor.
@Daniela,
Multumim mult pentru utilizare, feedback si sugestii.
@Ecaterina,
Si noi va multumim pentru utilizare si feedback. Referitor la identificarea nivelului existent al competentelor, Autoevaluarea este doar primul pas, fiind urmat de altii asa cum am mentionat in articolul http://www.rauflorin.ro/managementul-competentei/
Va dorim succes in dezvoltarea profesionala si personala!
Buna Florin,
Va multumesc pentru ca am putut sa-mi cunosc nivelul profesional in ce priveste munca in R.U. Un instrument foarte util si bine gandit. sunteti o echipa cu adevarat profesionista si faceti totul din altruism. Astept si alte provocari constructive. Sunteti ajutorul meu permanent.
Buna seara,
Am facut testul si am primit rezultatele.
1. Consider ca este un instrument util si mai ales necesar pentru evaluare si autoevaluare. Mi se pare clar, detaliat si foarte usor/ accesibil in utilizare. Pentru a intra in normalitate, ar trebui dezvoltate HC pentru toate categoriile de activitati specfice Standardului Ocupational, cu posibilitatea adaptarii ulterioare de catre fiecare companie in functie de specificul si strategia proprie de dezvoltare.
2. O remarca generala care s-a desprins si din comentariile anterioare: rezultatele sunt relativ predictibile si subiectiv influentabile, mai ales dupa ce ai vazut o data nivelele asteptate pentru fiecare competenta/ nivel.
Insa, in ceea ce priveste subiectivismul, se presupune ca:
– atat salariatul cat si managerul „joaca corect”- scopul fiind de a identifica competentele care trebuie dezvoltate astfel incat performanta salariatului sa se imbunatateasca in interesul ambelor parti (individ-companie);
– in cadrul vietii active, atat autoevaluarea cat si evaluarea managerului ar trebui sa fie bine documentate pentru a elimina subiectivismul si a sustine afirmatiile ambelor parti. In aceasta situatie scorurile ar trebui sa fie apropiate;
DAR din pacate, in Romania, si-n special in companiile mici si mijlocii cu actionariat eminamente autohton, sunt putini manageri si/ sau patroni care inteleg importanta reala a acestor evaluari asupra performantei individuale si colective; Mai ales in conditiile economice actuale, sunt putini dispusi sa investeasca real in programe de dezvoltare individuala; Si-n consecinta aceste evaluari sunt privite ca o birocratie suplimentara impusa de legislatie, care se face din obligatie legala si, eventual, serveste la eventuale restructurari.
3. Bazat pe acelasi schelet, cred ca ar fi foarte util dezvoltarea unui instrument similar pentru activitatea de recrutare si selectie.
Personal, am avut ocazia sa trec prin astfel de evaluari in cadrul etapelor de selectie organizate in centre de testare la Bruxelles si Luxembourg pentru posturi de top management in cadrul structurilor UE. Si dupa o zi intreaga de teste diverse, rezultatul evaluarii era foarte asemanator cu ceea ce am primit aici. Doar ca nivelul fiecarei competente era evaluat prin diverse baterii de teste situationale. Intrebari de tipul scurte studii de caz cu variante de raspuns multiple in urma carora, prin analize comparate si raspunsuri intersectate rezulta un anumit nivel pentru anumite competente, atat tehnice cat si comportamentale.
Si-n aceste conditii, selectia celor 2-3 care intrau la interviul final era mult mai completa si mai obiectiva decat se face astazi la noi in cabinetele de recrutare. Doar ca un astfel de instrument implica mult know-how, multa experienta si vointa de a-l dezvolta, de a-l perfecta si mai ales de a-l aplica.
In concluzie, felicitari pentru produs dar mai ales pentru initiativa. Este un mare pas inainte si sper ca nu va veti opri aici. Sunt constienta de munca care trebuie depusa pentru dezvoltarea unui astfel de instrument, dar cred ca efortul de a schimba mentalitatile astfel incat sa-si gaseasca aplicabilitate curenta este/ va fi mult mai mare.
Multumesc pentru experienta si succes in continuare.
Felicitari pentru initiativa!
Personal am gasit foarte utila structurarea informatiei/ competentelor ,”harta” finala fiind usor de citit dintr-o privire.
Cred ca ar fi utila o mai clara definire a nivelului de expertiza (ex: desi functia mea actuala este Consultant, la finalul testului am tras concluzia ca m-as fi incadrat mai degraba la definitia voastra de „debutant”, deoarece eu acopar doar o nisa din spectrul de functiuni HR).
Gradul de subiectivitate a raspunsurilor si deci de predictibilitate a rezultatului final mi se pare destul de ridicat, ma asteptam sa gasesc ceva mai complex la interpretarea finala, eventual sugestii „personalizate” de dezvoltare pe ariile respective.
Multumesc pentru experienta si va urez succes pe mai departe in dezvoltarea si rafinarea instrumentului!
Buna seara Florin,
Gasesc ca este un instrument foarte util pentru toti cei care doresc sa isi cunoasca nivelul competentelor si pentru toti cei care vor sa se dezvolte.
Strict functional: mi-ar fi placut sa am posibilitatea de a ma intoarce la pagina anterioara, si legenda competentelor cheie sa fie un pic mai clara.
Va multumesc pentru ca mi-ati dat posibilitatea sa ma autoevaluez, dezvolt!
Desi am primit parola pe email, am incercat si eu de mai multe ori sa accesez pagina de autoevaluare si nu am reusit, ma duce la aceeasi pagina ca si a link-ului de obtinere a parolei. Poate un link mai direct care sa ne duca la test ar fi perfect.
Chiar eram curioasa sa fac aceasta evaluare si din pacate azi am primit email-ul care imi spune ca mi-a expirat perioada.
@Gabriela,
Harta se acceseaza cu al doilea link din acest articol. Daca ati fi citit cu atentie e-mailul primit, ati fi inteles ca parola va expira azi la orele 24.
da, multumesc pt raspuns. exact al doilea link l-am incercat, dar pur si simplu ma intoarce inapoi.
Buna seara Florin,
Doresc sa parcurg Harta de Competente HR, am primit parola prin e-mail.
Problema apare in momentul in care accesez link-ul de culoarea rosie “Accesare Harta de Competente HR / Autoevaluare online” , ma duce la aceeasi pagina ca si a link-ului de obtinere a parolei. 🙁 Se pare ca fac ceva eronat insa nu imi dau seama ce.
Multumesc pentru ajutor!
Buna Monica,
Am verificat linkul catre pagina de Autoevaluare si merge Ok.
Te rog intra din nou in articol si da un click pe linkul de Autoevaluare. Este posibil ca tu sa fi ramas in noua fereastra deschisa de primul link pentru obtinerea parolei (ar fi singura explicatie). Am primit rezultate de la alti participanti, deci totul este oki! Te astept. Succes!
Am facut testul si am primit deja rezultatele. Multumesc mult!
Feedback-ul este unul bun, testul m-a facut sa-mi pun intrebari si probleme la care nu m-am gandit pana acum.
Felicitari inca odata!!
@Elena,
Si noi iti multumim ca te-ai privit in oglinda construita de noi!
Buna ziua,
am primit parola, dar acum ce fac cu ea?
nu gasesc calea pt autoevaluare
@Gabriela,
Buna dimineata.
In acest articol exista un link cu culoarea rosie “Accesare Harta de Competente HR / Autoevaluare online”, cu care puteti accesa Harta de competente utilizand parola primita prin e-mail. Succes!
Felicitari pentru initiativa!
Ar fi foarte de folos daca ati defini mai exact nivelele de cariera, pentru a intelege mai bine unde ne incadram.
Multumesc.
@Elena,
Initial am gandit sa stabilim criterii orientative pentru incadrarea in nivelurile de cariera ( chiar am discutat la un moment-dat sa solicitam beneficiarilor date care sa ne permita recomandarea unui anumit nivel).
Ulterior, dupa multe discutii, am convenit sa corelam nivelurile cu cele definite prin COR – specialist, expert, consultant, manager – pentru ca, in definitiv, fiecare om de HR este incadrat pe o anume pozitie ce corespunde unui anumit nivel.
Suntem deschisi propunerilor, motiv pentru care, dupa finalizarea celor de 65 de accesari libere vom analiza atent feedback-urile si vom face ajustarile ce se impun.
Iti multumim pentru deschidere si pentru utilizarea acestui instrument HR.
Buna ziua, in primul rand vreu sa va multumesc pentru sansa de a completa Harta Competentelor care s-a dovedit un sistem de evaluare foarte bine pus la punct, prin care afli foarte usor care iti sunt puctele tari si punctele slabe.
cred ca singura problema ar putea aparea datorita lipsei obiectivitatii a respodentilor, sau chiar si cu tot obiectivismul din lume si bunele intentii e foarte posibil sa percepem diferit lucrurile. De ex daca eu ma consider un lider de nota 4, cineva e posibil sa considere ca sunt de nota 3 si altcineva de 5. De aceea recomand niste intrebari suplimentare prin care dumneavoastra sa descoperiti nivelul de competenta, un nivel deja standarlizat, si compararea nivelului competentei acordat de noi si cel descoperit de dumneavoastra, atunci cred ca am avea o imagine super realista asupra noastra.
Buna seara dle. Mihai,
Aveti perfecta dreptate ca autoevaluarea poate fi subiectiva (si de cele mai multe ori, este). Autoevaluarea pe baza Hartii de Competente este doar primul pas in procesul de management al competentei. Al doilea pas firesc este Evaluarea salariatului de catre manager (tot pe baza Hartii de Competente), compararea cu Autoevaluarea salariatului, urmata de interviul in care se pun de acord cele 2 puncte de vedere. Gasiti aceste lucruri explicate in articolul http://www.rauflorin.ro/managementul-competentei/
Scopul nostru a fost sa dezvoltam Harta de Competente care sa stea la baza Autoevaluarii salariatului si Evaluarii salariatului de catre manager. Practic am dezvoltat un instrument pe care sa il punem la dispozitia salariatilor si managerilor de HR, in cadrul procesului de management al competentei.
Va multumim ca ati utilizat Harta noastra si ca ne-ati trimis feedback-ul dvs.
Un sistem interesant de autoevaluare de competente; poate ca totusi o modalitate de navigare in paginile hartii (inainte – inapoi) ar fi fost util pentru o imagine de ansamblu asupra competentelor evaluate; ma gandesc ca in felul acesta s-ar putea preveni supraevaluarea / subevaluarea generata de fortarea raspunderii strict punctuale; ca si mic exemplu: evaluarea competentei Rolul Managementului RU din cap. Management Strategic RU pentru un debutant (cazul meu) e dificil de inteles daca se ponteaza modul de intelegere al rolului sau nivelul la care ma situez eu?! Insa un mare avantaj al acestui sistem il are modul de generare al rezultatelor deoarece iti poti face o imagine excelenta asupra gradului de stapanire a diverselor competente, informatie necesara ulterior in dezvoltarea acestora.
@Ana,
Ideea utilizarii unui sistem de navigare inainte-inapoi pentru formarea unei imagini de ansamblu asupra hartii, este foarte buna. Multumim. Daca exista posibilitatea tehnica, o vom implementa.
Referitor la cum se evalueaza: se ia fiecare element de competenta (de exemplu Rolul Managementului RU)si se puncteaza gradul actual de acoperire cu cunostinte, intelegere si expertiza al respectivului subiect.
Va multumim pentru participare si feedback si va invitam sa descoperiti si alte lucruri interesante existente pe site.
Buna Florin,
Intrebarea mea este cum pot accesa harta de competente HR pt ca nu am primit vreo parola pe net si in ce masura imi poti oferi mai multe informatii referitoare la construirea hartilor de competente pentru o organizatie. Noi suntem la inceut de drum in dezvoltarea Departamentului HR si ne orientam catre aceste harti de competente, fise de post si apoi evaluarea performantelor angajatilor.
In cazul in care exista un training pentru definirea corecta a unei harti de competente (+exemple concrete) si corelarea ei cu fisa de post si evaluarea performantelor, as fi interesata sa aflu mai multe detalii.
O zi buna!
Buna Ioana,
in articol exista un link cu culoarea rosie “ Conditii de accesare / Obtinere PAROLA”. Faceti click pe el, parcurgeti informatiile de acolo, completati datele solicitate si agreati conditiile -> Next, dati-va acceptul , dupa care apasati buttonul “Submit”.
Dupa asta, o sa primiti pe e-mail parola de acces cu care, folosind celalalt link de culoare rosie din articol “Accesare Harta de Competente HR / Autoevaluare online”, veti putea accesa Harta de competente pentru autoevaluare.
Un exemplu concret de Harta de competenta este acesta. Parcurgeti-o, analizati rezultatele pe care vi le vom trimite ulterior pe e-mail si, daca sunteti Ok cu Instrumentul nostru, putem discuta si despre un training. Toate la timpul lor. Succes!
Multumesc pentru raspuns! Revin cu un feedback dupa ce parcurg harta.
1. „De ce imi trebuie o Harta HR?! (doar stiu totul depre HR!)”
2. „De ce sa ma autoevaluez? (doar stiu deja ca sunt foarte bun!)”
Daca va vin firesc in minte aceste raspunsuri si puteti defini „totul’ din primul raspuns si „foarte bun” din al doilea, cu siguranta locul dvs. nu e aici si poate e mai util sa cautati ceva interesant in alta parte.
Daca nu, va uram bun venit in lumea Oamenilor de HR care vor sa se dezvolte!
Multumesc Ancutei si Adrianei pentru profesionalismul si efortul lor in dezvoltarea Hartii!
Multumesc Reneei, pentru proiectarea Instrumentului de generare automata a hartii si stabilirea deficitului / excedentului de competenta, dar si pentru implicarea in gestionarea / prelucrarea / trimiterea rezultatelor solicitarilor dvs.!
Multumesc lui Bogdan, pentru talentul si solutiile lui „sclipicioase”!
Va multumesc Dvs, pentru ca sunteti aici si doriti sa va dezvoltati!