Exemple de Obiective SMART pe intelesul tau
IV. ALINIEREA SI CASCADAREA OBIECTIVELOR SMART
Pentru a intelege modul de Aliniere si Cascadare al obiectivelor SMART in cadrul unei organizatii, va propun imaginea de mai jos, care este mai sugestiva decat 1000 de cuvinte…
Trebuie retinut ca, pornind de la viziune si strategie, se definesc obiectivele strategice ale companiei, acestea translatandu-se ulterior in jos la nivelul structurilor organizationale si, in final, la nivelul fiecarui membru al organizatiei.
La cursurile de Evaluare a Performantei si Dezvoltarea Angajatilor, acord o importanta deosebita intelegerii de catre cursanti a necesitatii alinierii obiectivelor SMART la nivelul organizatiei. Acest lucru este esential pentru prevenirea rispirii eforturilor angajatilor in directii neimportante pentru companie.
Initial am ales fabula lui Alexandru Donici “Racul, Broasca si Stiuca” in care fiecare personaj tragea in directii diferite iar rezultatul eforturilor se lasa asteptat. Acum, pentru a demonstra aceasta necesitate indiscutabila, va propun compunerea vectorilor.
Sa presupunem ca avem 4 angajati care isi stabilesc obiective SMART si 2 dintre ei propun obiective nealiniate cu obiectivele departamentului / organizatiei. Ce rezultate obtinem in acest caz? Priviti desenul de mai jos:
In Economia Cunoasterii dominata de Tehnologie-Mobilitate-Dezvoltare, organizatiile trebuie sa indentifice si sa prevada asteptarile clientilor, sa defineasca strategii coerente pentru transformarea acestor asteptari in produse pe intelesul copiilor si al bunicii.
Odata stabilite, obiectivele organizatiei trebuie cunoscute, cascadate la nivelul departamentelor si transformate de Angajati in obiective individuale SMART.
Procesul pare complicat dar in realitate, bine reglementat, devine simplu si usor de aplicat.
Convingeti-va singur(a), vizionand full screen, gratuit dupa identificare, modulul video de mai jos:
ULTIMELE COMENTARII